Man behöver knappast påminna om att världsläget prövar oss alla i olika grad just nu och det är kanske inte så konstigt att tänka att våra små vardagliga val inte har så stor betydelse i jämförelse med allt elände som pågår på många platser på vår jord.
Vi som odlar ekologiska livsmedel vill ändå gärna påminna om det goda med ekologisk mat och samtidigt slå hål på myten om att ekologiska livsmedel är en lyxvara som bara ett fåtal har råd med. Väljer man basvaror såsom havregryn, ägg, morötter och mjölk så finns det ofta både billigare och dyrare alternativ bland de icke-ekologiska varorna i butiken. Gör man t.ex. sin egen enkla musli på rostade ekologiska havregryn så är den alla gånger billigare än en färdig blandning, såklart med en bonus- hemgjord smakar alltid bäst.
Den stora bilden
Vad vi väljer att äta har konsekvenser, något man kanske inte tänker på då man gör sina dagliga uppköp i matbutiken. När vi väljer ekologiskt så väljer vi också:
– hälsosam miljö
– ren jord
– hälsosam mat
– ren luft
– rent vatten
– lite bättre djurvälfärd, friska djur
– friska människor
När du väljer ekologiskt så bidrar du till att vi kan fortsätta utveckla det mest hållbara jordbruket. Ge inte upp utan fortsätt fråga efter ekologiska produkter i din butik.